Nieuwsbrief 2023 nr 21

Beeldenwandeling
1926
Werken in vijver
Kunst, cultuur en natuur
Stadsdeelbezoek
Pieterkoffie
Agenda

Beeldenwandeling

Op 8 december wandelen wij aan de hand van Servé Minis langs beelden in ons kwartier.
Wij verzamelen vanaf 13:45. En vertrekken om 14:00 uur stipt. Na een wandeling van 1,5 uur genieten wij van vlaai en koffie.
Kosten: € 12,50 voor leden / € 15 voor anderen; betaling door overmaken naar NL73 ABNA 0108 4243 91 t.n.v. Bewonersvereniging Jekerkwartier ovv beeldenwandeling.
Aanmelden door een bericht aan info@bewonersjekerkwartier.nl.

Onthulling monument oorlogsvluchtelingen 14-18

In nieuwsbrief 20 wezen wij op de heronthulling van het monument aan de rode brug. Servé Minis bezorgde ons filmbeelden van de onthulling in 1926. Dank je Servé!

Vijver wordt werkplaats

Kunst kwijnt en komt

Waar bij de Vijf Koppen een opslag wordt ingericht verschijnt nieuwe kunst, literatuur en natuur aan de andere kant van het park bij de Tapijntuin. In het midden verpulvert natuur kunst.

Stadsdeelbezoek

Op 25 november kwamen burgemeester en stadsdeelwethouder in StayOkay naar centrumbewoners luisteren. Ruim honderdzestig mensen raakten aan (sta-)tafels met elkaar in gesprek over verkeer, economie en leefbaarheid. Veel ideeën over hoe leven in centrum en stad nog beter kan borrelden op.
John Aarts gaf een samenvatting. Joos Philippens schreef een verslag in De Limburger. De burgemeester beloofde bij de volgende sleuteloverdracht onze taal te spreken.

Koffie bij de Pieter

Al een aantal malen kwamen koffielustigen op dinsdag vanaf 11 uur bijeen bij de Pieter. De aanwezigen genoten van versnaperingen, verhalen uit de oude doos en nieuwe vooruitzichten. Alle buurtgenoten zijn van harte welkom als u goede zin meeneemt en bestellingen zelf afrekent.

Komende activiteiten