Drugs overlast

Het Drugsmeldpunt heeft u hard nodig!

Drugsmeldpunt Maastricht flyer Het Drugsmeldpunt is dé schakel tussen u, de inwoners van Maastricht, en de teams die op straat actief drugsoverlast aanpakken. In het meldpunt werken onder anderen de gemeente Maastricht en de politie samen aan de bestrijding van drugsoverlast.

Wat is uw rol?

Ook u kunt een bijdrage leveren. Met uw meldingen bij het Drugsmeldpunt krijgen we een beter beeld van de situatie en kunnen we gerichter handelen.
Alle informatie helpt daarbij: nummerborden, beschrijvingen van deals, drugsrunners, auto’s en scooters of uw vermoeden van een hennepplantage.

Voorbeeld 1:
een bewoner meldt dat iemand uit de straat vanuit huis dealt, want er komen vaak louche figuren aan de deur. Op basis van deze melding mogen politieagenten volgens de wet dit huis niet zomaar binnenvallen. Door samen te werken en goed te analyseren komt snel zo veel mogelijk informatie boven tafel.
Wie zijn de bewoners? Zijn ze bekend met drugshandel? Ook wordt het stroomverbruik gemeten. Omdat er vreemde pieken in het verbruik zitten en de bewoners in het verleden als eens opgepakt zijn voor drugshandel, gaan agenten ter plaatse: in de kelder vinden ze een grote wietplantage.

Voorbeeld 2:
bewoners maken melding van een auto die vaker drugs lijkt af te leveren. Door verschillende meldingen uit een aantal wijken naast elkaar te leggen komt de analist van het Drugsmeldpunt achter een patroon: de dealer werkt vooral in de avonduren en komt vaker op een bepaald plein.
Een undercoverteam van de politie gaat op een avond naar dit plein en ziet dat er een deal vanuit deze auto plaatsvindt. De agenten arresteren de dealer en de kopers. In het huis van de dealer vinden ze ook nog eens een voorraad harddrugs, waardoor de gemeente deze woning tijdelijk kan sluiten.

Let op: het Drugsmeldpunt is géén alarmcentrale!
Als u een melding doet, komt er niet direct een politieauto.
We verzamelen en analyseren alle informatie en komen dan gericht in actie.
Dat is niet meteen zichtbaar.

Anoniem melden

Bent u bang dat de verdachte achter uw naam komt? Vermoedt u dat uw buren een hennepplantage hebben, maar mogen ze niet weten dat u gemeld hebt?

Anoniem melden kan:

PDF: Folder Drugsmeldpunt