Stadsdeelregisseur Erwin stelt zich voor

Mijn naam is Erwin Gerardu en ik mag mij sinds 1 juni 2023 Stadsdeelregisseur van het Centrum noemen. Daaronder valt ook het Jekerkwartier. De functie is nieuw binnen de gemeente en vloeit voort uit de ambitie van het college van burgemeester en wethouders om de verbinding met de buurten en wijken te verbeteren. Maastricht is daarvoor opgedeeld in zeven stadsdelen. Ieder stadsdeel heeft zijn eigen stadsdeelwethouder en stadsdeelregisseur. Ik mag dus aan de slag in het meest dynamische, meest mooie en misschien ook wel meest complexe stadsdeel: het centrum. Hier komen tal van belangen en opgaven samen. Samengevat gaat het de komende jaren in het centrum in mijn ogen om ‘het vinden van de juiste balans tussen leefbaarheid en levendigheid’. Ik wil in deze functie graag mijn steentje bijdragen aan die zoektocht. Ik ben geen tovenaar, kan geen wonderen verrichten en zal ook nooit iedereen tevreden kunnen stellen. Maar als het lukt om binnen het Centrum en dus ook binnen het Jekerkwartier meer begrip te kweken tussen de diverse doelgroepen en belanghebbenden dan is dat al winst. Dat begint met het voeren van gesprekken en echt naar elkaar luisteren. Ik ben ervan overtuigd dat dit dan uiteindelijk ook leidt tot betere oplossingen, meer draagvlak en een toekomst voor het Jekerkwartier waar het goed wonen, werken en ontmoeten is.