Nieuwsbrief 2022 – nr 10

  1. Toeristische verhuur
  2. Evaluatie geluidhinderverordening
  3. Drinkend staan
  4. Zero Emission Zone
  5. Bestuursakkoord simpel
  6. Golfen of vegen?

Toeristische verhuur

Leden van BJK zijn trots op hun buurt. Graag nodigen zij familie en vrienden uit om al het moois aan de boorden van de Jeker te laten zien. Een enkeling schaft daarvoor een extra pand aan.
Anderen zien hun vertrouwde buren vertrekken en een stroom tijdelijke gasten terugkomen.
Waar vinden wij een balans? Of zorgt de markt voor evenwicht? Waar de gemeente dat lang dacht zijn er nu andere inzichten die in een pilot worden getoetst. U leest daarover meer in de tekst onder de link.

Evaluatie geluidhinderverordening

De op 10 maart 2020 vastgestelde verordening zou in de tweede helft van 2020 worden geëvalueerd. Covid en andere omstandigheden maken een evaluatie naar het inzicht van de gemeente nog niet zinvol. De evaluatie is uitgesteld tot medio 2023. De brief van de gemeente hierover vindt u hier.

Drinkend staan

Nog vóór covid sprak de gemeente over de wenselijkheid niet enkel zittend, maar ook staand te kunnen drinken. Voor en tegen hielden elkaar in evenwicht. Daarom werd een pilot ingericht. Covid stelde de start daarvan uit.
Binnenkort start een aantal café’s met de pilot. Er gelden strenge voorwaarden. Zo moeten de uitbaters naaste buren informeren.
De pilot wordt begin volgend jaar geëvalueerd. Uw bevindingen worden daarin meegenomen. Enkel als u die meldt natuurlijk.
Zie voor meer informatie de notitie van de gemeente.

Zero Emission Zone

Vanaf 2025 frisse lucht en minder geluid in onze mooie buurt!
Astrid Vermeulen van de gemeente informeert ons als volgt:

Graag wil ik u informeren over de stand van zaken Zero Emissie Stadslogistiek. Verder stel ik voor om na de zomer een fysieke bijeenkomst te plannen waarin u een verdere toelichting krijgt. U heeft dan ook de gelegenheid vragen te stellen aan het projectteam van het Uitvoeringsprogramma.
Mocht u voor deze bijeenkomst nog andere onderwerpen geagendeerd willen zien dan hoor ik dat graag van u.

Het voortgangsbericht vindt u hier. Wij blijven dit dossier nauwgezet volgen en zullen u daarover informeren.

Bestuursakkoord simpel

Voor de liefhebbers van stripverhalen bezorgt de gemeente het bestuursakkoord in plaatjes.
Wie liever leest kan de tekst hier vinden.

Golfen of vegen?

Een lid met handicap 35 stelde niet via de Kleine Looiersstraat de Looiershof te kunnen betreden. Mogelijk is zijn club te kort of gebruikt hij te licht hout. De golfer die het niet lukt raden wij aan een bezem te proberen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *