Nieuwsbrief 2022 nr 17

Bieb
Last van ontlasting
Nog meer last?
Gesprek met stadsbestuur
Gemeentelijke energie
Centrale, bezwaar en hoorzitting
Cobbenprijs

Buurt en Bieb

De Universiteitsbibliotheek brengt veel levendigheid in onze buurt. Om dat in goede banen te leiden spreekt de bibliotheek met omwonenden en gemeente. Van die bijeenkomsten wordt verslag gedaan in Buurt en Bieb. In die nieuwsbrief wordt ook informatie gegeven over openingstijden en acties gericht op beperking van overlast.
Wilt u die nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich aanmelden door een bericht aan buurtenbieb@maastrichtuniversity.nl.

Oplosbaar?

Ze zijn: zondige zoogdierhouders. “Waar maakt u zich druk om: het is maar een muizenkeuteltje dat zo is opgelost”

het ‘muizenkeuteltje’ op 28-11-2022
en op 29 11-2022

en op 2 december

Hoe het over negen weken zal zijn leest u hier.

Nog meer overlast

De meeste hondenbezitters zijn zonder zonden. Daarmee is niet gezegd dat geen sprake is van overlast in het stadspark.
Mede door de inzet van de jonge Stichting Stadspark Maastricht Veilig en Leefbaar is de last van geluid, gebruik van voertuigen en middelen en ontlasten minder geworden. Aandacht blijft nodig. BJK en SSMVL trekken daarin samen op.

Gesprek met het stadsbestuur

Inwoners van het stadsdeel centrum ontvangen een uitnodiging om op 14 december de banden met het stadsbestuur aan te halen. Houd u uw brievenbus in de gaten? U kunt zich nu al aanmelden.

Gemeente helpt energiek

Het zijn dure tijden die vragen om duurzame oplossingen. De gemeente helpt daarbij met tips een nuttige verwijzingen.

Hoorzitting KPN-gebouw

Tegen de plannen tot ombouw van het KPN-gebouw maakten omwonenden bezwaar. Die bezwaren werden op 24 november besproken in een openbare hoorzitting waar vergunninghouders en bezwaarmakers het woord voerden.
Dat schakelaars wijken voor woningen omarmen velen. Doelgroep en randvoorwaarden bieden munitie voor juridische scherpslijperij. De Limburger berichtte daarover op 25 november.
Opmerkelijk was het voorstel om het terrein in oorspronkelijke staat te herstellen: tuin bij het klooster van de minderbroeders. De projectontwikkelaar erkende dat dat voorstel zowel historisch als stedebouwkundig fraai is én kwalificeert dat als onhaalbaar.
Yuppenhokken, stadsvilla’s of een park? Naar verwachting volgt een uitspraak in januari 2023.

Loods, wonen en Cobbenprijs

Buurtnetwerk Limmel won de Hub Cobbenprijs vanwege strijd voor gedroomde nieuwe wijk aan de Maas. De Limburger schreef hierover en ons bestuur feliciteerde Chris Meys.
Dat Chris Meys en zijn medestrijders de prijs wonnen is een mooie opsteker voor alle initiatieven die gericht zijn op behoud en verbetering van de leefbaarheid van wijken.