‘Schommelstation’ op Tapijnterrein in Maastricht wordt gesloopt: ‘Het is een hangplek geworden die tot overlast leidt’

De Limburger – Annelies Hendrikx d.d. 16/04/2

Het ‘schommelstation’ met vijf bijzondere schommels op het Tapijnterrein in Maastricht zorgt voor overlast in avond en nacht en wordt gesloopt. 

Dat laat wethouder Gert-Jan Krabbendam weten. Het voormalige tankstation op Tapijn werd in april 2016 door de creatieve ondernemers van Het Werkgebouw op het terrein omgevormd tot een attractie met een aantal schommels. Het kwam tot stand dankzij crowdfunding. „Tot voor kort was het een ontmoetingsplek die door jong en oud werd gebruikt”, aldus de wethouder. „Maar het laatste jaar was het vooral ’s avonds en ’s nachts een hangplek geworden die onder andere tot geluidsoverlast leidde.” 

Klachten

Eind 2021 werden er veel klachten gemeld bij de Universiteit Maastricht – eigenaar van het terrein – en bij de gemeente. Ondanks regelmatige patrouilles van politie en handhavers van de gemeente nam de overlast niet af. Daarnaast bleef er rommel achter en werd de gemeente geconfronteerd met vandalisme en bijbehorende kosten om het schommelstation veilig te houden. 

Hekken

Om de overlast tegen te gaan is samen met de Universiteit Maastricht en de gebruikers van het Tapijnterrein besloten om het schommelstation af te zetten met hekken en daardoor is de overlast afgenomen. Toch wordt nu voorgesteld om de hekken te verwijderen en het schommelstation te slopen. „Het staat op een plek waar op termijn vastgoed wordt gerealiseerd door de UM. Dan zou het sowieso gesloopt worden.”

Lees ook: Aangenaam ontspannen sfeer op nieuwe plek festival kunst en wetenschap Maastricht

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *