Nieuwsbrief 2021 nr. 7

Het was een bijzonder geslaagde rondleiding vorige week bij de Tapijn. Er waren teveel aanmeldingen om allemaal tegelijk deel te kunnen nemen die dag. Vandaar dat de universiteit een nieuwe datum gepland heeft voor een nieuwe rondleiding.

  1. Rondleiding Tapijn: 4 november 2021 om 17.00 uur
  2. Busdiensten
  3. Ledenwerving

1. Rondleiding Tapijn: 4 november 2021 om 17.00 uur

De rondleiding zal ca. 1 uur duren en omvat o.a. het volgende:

  • een ‘inkijk’ in het hoofdgebouw
  • korte uiteenzetting over de historie van Tapijn
  • het hedendaags gebruik door de verschillende faculteiten
  • de duurzaamheid van het gebouw en het gebruik van de materialen
  • de toekomstplannen.

 Mocht u na het lezen van deze aankondiging alsnog willen deelnemen: U kunt zich aanmelden bij Valerie Ruijpers, mailadres:  v.ruijpers@maastrichtuniversity.nl.

2. Busdiensten

Vanwege alle aanpassingen en ‘coronamaatregelen’ is het openbaar vervoer noodgedwongen aangepast. Vooral voor de binnenstad heeft dit dramatisch uitgewerkt. Geen busdiensten meer over het Vrijthof richting station, ziekenhuis en noem maar op. Maar gelukkig komt daar nu verandering in.

De huidige stand is dat Arriva de dienstregeling hervat na maandag 1 november en de gehele maand november blijft rijden.

Onzeker is de situatie daarna i.v.m. Magisch Maastricht waarover nog discussie gaande is. Er lijkt een beperkte aangepaste versie van Magisch Maastricht te komen, maar het is nog niet geheel duidelijk hoe dat vorm gaat krijgen. Arriva heeft in het verleden tijdens het evenement Magisch Maastricht niet over het Vrijthof gereden.

De gemeente zoekt de situatie en opties verder uit en is met Arriva in gesprek over wat wenselijk en mogelijk is gedurende dit evenement.

3. Ledenwerving

Onze nieuwsbrieven worden onder ca 300 mensen verspreid. Hiervan zijn er 150 lid van BJK. Een lidmaatschap kost € 15 per persoon per jaar. Mocht u als lezer van onze nieuwsbrieven in het Jekerkwartier wonen en onze activiteiten willen steunen: meld u dan aan als lid! Dit kan via onze website www.bewonersjekerkwartier.nl

BJK ontvangt heen subsidie of anderszins. Onze enige bron van inkomsten is de contributie van onze leden.

Sowieso stellen wij feedback op onze nieuwsbrief en activiteiten zeer op prijs.

Wij nodigen u uit om uw reactie aan ons kenbaar te maken middels de reply.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *