NIEUWSBRIEF 2020. nr. 7 – 25/07/20

Hierbij weer een nieuwsbrief met de nodige wetenswaardigheden en de laatste ontwikkelingen in het Jekerkwartier. Mocht u vragen of opmerkingen hebben, laat het ons weten via info@bewonersjekerkwartier.nl.

 1. Molenhof
 2. Schooltuin: uitnodiging aan kinderen om te tuinieren
 3. Werken aan Zero Emissie Stadslogistiek
 4. Borrel Noten: gratis concerten in het Stadspark
 5. Corona

 1. Molenhof

De gemeente heeft onlangs de vergunning verleend voor de verbouwing van het gehele pand. Molenhof beschikt nu over 146 kamers, dat worden er in de toekomst 171. De nieuwe eigenaar ’zorginstantie Orpeagroup’ gaat zorgdragen voor:

 • Vernieuwing van de kamers en het restaurant
 • Meer liften
 • Dichtleggen van vide
 • 24-uurs zorg aanwezig

Molenhof wordt dus weer een woonzorgcentrum voor ouderen. De termijn waarop dit gerealiseerd gaat worden, is nog niet bekend. Maastricht Herstelzorg heeft een contract tot het einde van 2020. Deze Herstelzorg zal daarna naar een andere locatie gaan.

Op deze manier blijft dit centrum behouden voor ouderenzorg. Wij zijn content met deze ontwikkeling van Molenhof.

 1. De schooltuin– uitnodiging aan kinderen om te tuinieren

 Hierbij een verzoek van Jan Jeurissen om kinderen te laten tuinieren.

De schooltuin aan het Lange Grachtje is jarenlang de plek geweest waar de kinderen van de St Josephschool, en later van de OBS, kennis maakten met de natuur, met tuinieren… echt, met de handen in de klei!
Dat is nu voorbij…althans voorlopig, denken wij; de school heeft nu andere prioriteiten….

Daarom…UITNODIGING…aan alle kinderen in de (binnen-)stad die wel willen tuinieren….: die zelf kerst-tomaatjes, boontjes, radijsjes, worteltjes, sla of komkommer en pompoen willen laten groeien…
Geef je op…. of beter (aan eenieder) meldt ons de adressen waar basisschoolkinderen wonen, dan zoeken wij contact met hen. Met 5 tot 10 kinderen wordt een clubje gevormd dat elke week – in het seizoen, buiten schooltijd- een of twee keer een uurtjes in de tuin komt tuinieren.
Zeg het voort…geef ons svp de adressen door van schoolgaande kinderen.
Dank. Jan Jeurissen tel. 043.325.7039   of mail:  janjeurissen.2@home.nl.

 1. Werken aan Zero Emissie Stadslogistiek 

Samen met ondernemers, inwoners en belangenorganisaties wil de gemeente Maastricht blijven werken aan een gezond en aantrekkelijk stadscentrum en aan economische vitaliteit, een meer efficiënte en duurzame aanpak van alle bestel- en vrachtverkeer dat in het stadscentrum moet zijn, zorgt voor vele voordelen waaronder een beter luchtkwaliteit, minder geluid, een betere bereikbaarheid. Zero Emissie Stadslogistiek levert daarmee een concrete bijdrage aan een toekomstbestendige, leefbare en economisch vitale stad.

De gemeente Maastricht heeft aan programmabureau Zuid-Limburg Bereikbaar de opdracht gegeven een implementatieplan te maken hoe richting 2025 de opgave voor Zero Emissie Stadslogistiek ingevoerd kan worden.

https://www.logistiekbereikbaar.nl/nl/producten-en-projecten/zero-emissie-stadslogistiek-maastricht/

 1. Borrel Noten: Klinken op de klanken van de zomer!

Van jazz en pop tot klassiek en mediterraan… Bij ‘Borrel Noten’ serveren diverse bands deze zomer van 22 juli t/m 23 augustus 2020 smaakvolle livemuziek bij het terras van d’n Hiemel. Gelegen tussen stadspark en stadsmuur, met de Jeker kabbelend op de achtergrond, wordt dat op en top genieten van heerlijke zomeravonden.

De zomer in Maastricht kon best nog wel wat meer muziek en sfeer gebruiken. Door op verschillende avonden in juli en augustus een cultureel avondprogramma aan te bieden op het pittoreske plekje tussen de Pater Vincktoren en de Helpoort (eind Bernardusstraat), zorgt de stichting vijf weken lang, vijf dagen per week voor fijne muzikale zomeravonden in Mediterrane sfeer. En genieten van fijne muzieknoten, dat doe je hier uiteraard met een lekkere borrel erbij.

 Goed om te weten!

 • De concerten zijn gratis toegankelijk, een cadeautje voor onze bewoners en verblijftoeristen
 • De optredens vinden plaats van woensdag 22 juli tot en met zondag 23 augustus, ’s avonds vanaf 21:00 uur (duur: ca. 1,5 uur).
 • Bij zeer slecht weer wordt het concert naar binnen verplaatst.
 • De zitplekken voor gasten worden corona-proof opgesteld (1,5 m afstand in acht houdend).

Het volledige programma van Borrel Noten is tevens te vinden op www.culturamosae.nl

 1. Corona

Corona staat weer zwaar op de agenda nu de reproductie weer dreigt toe nemen.  De stad gaat het qua bezoek beter maar wordt ook drukker. Ook de hotels raken voor het eerst weer vol, dus ook met meer bezoekers van buiten. Maar net als elders zien we hier een afnemende bereidheid de 1,5 meter afstand te willen respecteren.

Wij hebben dan ook een dringend beroep op de gemeente gedaan de Corona maatregelen en handhaving verder aan te scherpen. Als België over de grens dat wel doet en wij niet, lopen we hier in de grensregio mogelijk extra risico’s.

Laten we hopen dat het lukt verdere verspreiding tegen te houden.                                    Wij houden u op de hoogte.

Met vriendelijke groet,
blijf gezond en fit, vermijd drukte,

Bestuur Bewonersvereniging Jekerkwartier
Marijke van Lierop, voorzitter.
www.bewonersjekerkwartier.nl

Deze nieuwsbrief wordt aan 300 mensen verstuurd. 

 

 

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *