Maastricht stopt voorbereidingen milieuzone

De Limburger, 20/11/19

Maastricht staakt (voorlopig) de voorbereidingen voor een milieuzone in het stadscentrum. Dat laat wethouder Gert-Jan Krabbendam de gemeenteraad weten.

Precies een week geleden ontving de gemeente een brief van minister Stientje van Veldhoven. Ze schreef dat Duitsland om privacy redenen weigert kentekengegevens van Duitse auto’s te leveren, opdat camera’s in Maastricht vervuilende auto’s kunnen opsporen.

Tegenslag

Dat is een forse tegenslag voor Maastricht. De gemeenteraad had die medewerking van voorwaarde gesteld. Van Veldhoven ziet echter geen mogelijkheden de impasse te doorbreken. Een paar dagen eerder stuurde wethouder Krabbendam de gemeenteraad nog een stuk waarin hij suggereerde tóch door te willen gaan met de milieuzone. Hij wees erop dat andere steden, zoals Arnhem, niet hebben gewacht op Duitse kentekengegevens. ,,Daar heeft de milieuzone al een significant effect,” meldde Krabbendam.

Lees ook: Nu Duitsers afhaken is Maastrichtse moed nodig voor milieuzone

Maar na de vergadering van burgemeester en wethouders stuurde dezelfde Krabbendam dinsdag de brief waarin hij verklaart de voorbereidingen voor de milieuzone stil te leggen. Zonder de Duitse medewerking is er in Maastricht blijkbaar onvoldoende politiek draagvlak.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *