Raadsronde “Verordening” geluid festiviteiten

Maastricht, 26 november 2018.

Aan: Voorzitters gemeenteraadsfracties en gemeentebestuur van de gemeente Maastricht

In de stadsronde is door bewoners Binnenstad en de Horecasector uitgebreid ingesproken over de geluidsverordening en regels (geluidsproductie, geluidsboxen, tijden en termijnen). Belangrijk voor de leefbaarheid, levenskwaliteit en gezondheid van de bewoners binnenstad en omwonenden enerzijds en de horecasectoren anderzijds.

In vervolg daarop heeft onlangs overleg plaatsgevonden tussen bestuur BJK en vertegenwoordigers van de Horecasector (Horeca Nederland) om na te gaan of er een betere afstemming tussen de belangen van bewoners en van de horecasector valt te realiseren.

Uitkomst is dat wij u nu gezamenlijk verzoeken om hier tijd voor in te willen ruimen en de behandeling van de verordening op te schorten.

Wij gaan dan aan de slag om uit te werken of, waar en hoe (gemeenschappelijke) verbeteringen ten opzichte huidige regeling bereikt kunnen worden. Voor zo’n mogelijkheid tot afstemming werd bij de voorbereiding van de verordening geen ruimte gereserveerd.

Ook werd door de gemeente geen vooroverleg met bewoners ingezet. De klankbordgroep begin oktober verwees verder naar de stadsronde. Eerst bij die stadsronde eind oktober werd gelegenheid gegeven te reageren op de voorstellen.

Gezien die voorbereiding achten wij het samen met de Horecasector wenselijk de daarvoor benodigde extra tijd nu in te zetten. U stelt de direct betrokken partijen dan in de gelegenheid in overleg met elkaar tot afstemming en waar mogelijk tot verbeteringen te komen.  Een aanpak die zeker ook positief zal uitwerken op de verhouding en leiden tot beter begrip tussen de Horecasector en bewoners.

Procedureel zien wij geen direct beletsel om op basis van de huidige regeling bij de carnaval 2019 de pilot nog even door te laten zetten.

Vervolgens krijgen wij dan samen met de horecasector voldoende tijd om de eerste helft 2019 tot mogelijke voorstellen te komen. Op basis daarvan kunt u dan 2ehelft 2019 een hopelijk breder gedragen nieuwe verordening vaststellen.

Bewonersvereniging Jekerkwartier (BJK),                                  

Marijke van Lierop, voorzitter.

Verenigde horecaondernemers, vertegenwoordigd door:

Peter Jansen (café Lanteern – OLV)
Dennis Stroes (café Local-Markt)
Henri Hochstenbag (In den ouden Vogelstruijs – Vrijthof).                                             O.C.V. Mans ((Basilica Maastricht, Sjans Maastricht, La Bonne Femme)
John Paulus (Café Forum – Jekerkwartier en Café De Poort – Kommel)

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *