EXTRA NIEUWSBRIEF – 10/09/2018 

We hebben nogal wat reacties op onze laatste Nieuwsbrief (nr. 8) ontvangen. Veel mensen zijn ontstemd over het uitblijven van gemeentelijke verkeersplannen voor het Jekerkwartier. Vandaar dat wij het belangrijk vinden om u allen via deze speciale nieuwsbrief te informeren.

Inhoud Nieuwsbrief

1. Stand van zaken m.b.t. verkeersplannen Jekerkwartier
2. Herinnering oproep stadsronde dinsdag 11 september 2018 

1. Stand van zaken m.b.t. verkeersplannen Jekerkwartier

BJK heeft vrij regelmatig contact opgenomen met de verantwoordelijke ambtenaren binnen de gemeente. Zoals bekend was er vanwege afwezigheid (ongeval) van een van de medewerkers en vervolgens de vakantieperiode weer vertraging ontstaan. De gemeente wilde ook nog overleggen met de basisschool inde Begijnenstraat. Dit overleg heeft inmiddels plaatsgevonden. Volgens onze laatste informatie is het geheel nu in een afrondende fase. We betreuren het dat dit allemaal zo lang duurt en kunnen u verzekeren dat wij onze aandacht niet laten verslappen. Wij blijven bij de gemeente erop hameren dat dit nu echt afgerond dient te worden. 

HERINNERING – HERINNERING – HERINNERING

2. Oproep Stadsronde Toeristische woningverhuur /Airbnb& HB

Aanstaande dinsdagavond om 19.00 uur kunnen we onze zorgen over de woningverhuur aan toeristen inbrengen bij de gemeenteraad. In de stadsronde gaat  het over een nieuw beleid voor de toeristische woningverhuur. Het is van groot belang dat er ook veel bewoners komen. BJK zal inspreken, evenzo diverse andere buurten waaronder Buurtbalans. Informatie over de gemeentelijke beleidsstukken en over de raadsbijeenkomst verkrijgt u door te klikken op onderstaande link:
https://maastricht.notubiz.nl/bijeenkomst/477237/Raadsavond 11-09-2018

De agenda voor deze avond is als volgt: 
Stadsrondes in de Raadzaal

17.00 – 18.30 uur  Evaluatie en actualisatie hotelbeleid
18.30 – 19.00 uur  Pauze
19.00 – 20.30 uur  Toeristische woningverhuur*)

*) Bij dit onderwerp staat een paperclip voor de bijlagen. Als u hier op klikt, krijgt u alle stukken over dit onderwerp. U kunt deze downloaden.

KOMT ALLEN – KOM MET ZOVEEL MOGELIJK MENSEN!

Bestuur Bewonersvereniging Jekerkwartier, Marijke van Lierop, voorzitter.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *